Actualitatea ambasadei

Vizita oficială în Statul Israel a delegației Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională (24 – 29 iunie 2018)

În perioada 24-29 iunie 2018, a avut loc vizita oficială în Statul Israel a delegației Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților, conduse de către domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar, președintele comisiei.

Delegația a fost primită de Yehiel Hilik Bar, vicepreședinte al Knessetului, a avut consultări cu Avi Dichter, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe și Apărare precum și întrevederi cu Yoseph Yonah, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Israel-România, cu Avraham Neguise, preşedintele Comitetului pentru Imigraţie, Absorbţie şi Diaspora, cu Akram Hason, membru al Comisiei pentru Justiție Distribuție și Egalitate Socială, Nava Boker, președintele Subcomisiei pentru Situații de Urgență și Anat Berko, președintele Subcomisei pentru Securitate Cibernetică.
Delegația parlamentară română a fost primită la Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și a vizitat Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului “Yad Vashem”.

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2018

28.11.2018

În perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2018, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul.

Decret de decorare semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis (7 Noiembrie 2018)

09.11.2018

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a domnului Yuli-Yoel Edelstein, Preşedintele Knesset-ului Statului Israel. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României, pentru…

Vizita la Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului

09.11.2018

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a vizitat duminică, 4 noiembrie 2018, Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, a depus o coroană de flori în sala Aducerii Aminte și a păstrat un…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.