Actualitatea ambasadei

Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (International Mediteraneean Tourism Market – IMTM), 12 - 13 februarie 2019

În perioada 12 - 13 februarie 2019, a avut loc la Tel Aviv cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (International Mediteraneean Tourism Market – IMTM). Evenimentul este apreciat ca fiind cel mai mare de acest gen din Orientul Mijlociu.
 
Au participat peste 1700 de societăți de turism expozante din 50 de țări europene, africane și asiatice, printre care specialiști din domeniul turismului mondial: organisme naționale de profil, asociații profesionale în turism, touroperatori, companii aeriene și hoteliere, au fost prezene la târg pentru a-și promova ofertele și a introduce noi atracții și destinații turistice.
 
România a participat cu un stand național la eveniment, în cadrul căruia s-au prezentat 22 de companii românești, agenții, hoteluri, companii aeriene, consilii județene, precum și asociații de promovare care activează pe piața turistică din țara noastră. Pe toată durata manifestării, în stand au rulat filme de promovare turistică a României, în acord cu produsele turistice-cheie ale țării noastre: cultură, aventură, natură, tradiții, city break.
 
La eveniment a participat o delegație a Ministerului Turismului din România condusă de doamna Cristina-Ionela Tărteață, secretar de stat. În marja târgului secretarul de stat C. Tărteață a avut o întâlnire cu ministrul israelian al turismului, Yariv Levin.
Ministrul turismului din Israel, Yariv Levin, a vizitat, de asemenea, standul României, alături de reprezentanți ai spațiului expozițional, în acordurile de neegalat ale muzicii maestrului Nicolae Voiculeț - ambasador al turismului cultural al României.
În cadrul programului IMTM 2019, Ministerul Turismului, în cooperare cu Ambasada României la Tel Aviv, a organizat o prezentare de țară intitulată “Explorați România! Explorați Grădina Carpaților!”. La seminar au participat cca. 100 de persoane, reprezentanți ai tour-operatorilor israelieni, ghizi de turism și reprezentanți ai organizațiilor israelienilor originari din România.

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 25-27 decembrie 2019 și 01 - 03 ianuarie 2020

31.12.2019

Vă informăm că, în perioada 25-27 decembrie 2019 (Crăciun) și 01 - 03 ianuarie 2020 (Anul Nou), Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul.

 

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE pentru anul universitar 2020 – 2021

18.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, pentru anul universitar 2020 – 2021, a fost lansat. Bursele sunt oferite cetăţenilor străini care provin din…

Post de funcționar în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv

11.09.2019

Ambasada României în Statul Israel anunță disponibilitatea contractării unui funcționar, cu normă întreagă, angajat pe plan local. Dacă aveți cetățenie română, sunteți un bun cunoscător al limbilor română și ebraică,…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.