Actualitatea ambasadei

Evenimentul de decorare a E.S. domnul Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului Statului Israel, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer (21 februarie 2019)

La 21 februarie 2019, la Tel Aviv, a avut loc evenimentul de decorare a E.S. domnul Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului Statului Israel, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer.
Decorarea a fost realizată conform decretului semnat de Președintele României, E.S. domnul Klaus Iohannis, la 7 Noiembrie 2018. În decretul menționat se arată că: “În semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României, pentru excepționala contribuție personală avută la susținerea şi promovarea relațiilor, pe multiple planuri, dintre România şi Statul Israel, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, E.S. domnului Yuli-Yoel Edelstein, Președintele Knesset-ului Statului Israel.
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, E.S. domnul Teodor-Viorel Meleșcanu.”
Evenimentul a fost organizat de Ambasada României și Knesset, cu participarea delegației Camerei Deputaților a Parlamentului României, domnii deputați Silviu Vexler reprezentantul în Parlamentul României al Federației Comunităților Evreiești din România și președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel din Parlamentul României, Dorel-Gheorghe Căprar, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, precum și a reprezentanților Knessetului (participanți la invitația președintelui legislativului israelian).
În cuvântul său, președintele Knessetului, E.S. Yuli Edelstein, a transmis cele mai bune gânduri de prietenie președintelui României, E.S. Klaus Iohannis, evidențiind deosebita onoare pentru conferirea celui mai înalt ordin național al României. Prin acest gest de mare încărcătură emoțională sunt reiterate relațiile excepționale dintre popoarele român și israelian.

Post de funcționar în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv

11.09.2019

Ambasada României în Statul Israel anunță disponibilitatea contractării unui funcționar, cu normă întreagă, angajat pe plan local. Dacă aveți cetățenie română, sunteți un bun cunoscător al limbilor română și ebraică,…

Conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul securității cibernetice în contextul economiei digitale” (6 mai 2019)

08.05.2019

La 6 mai 2019, la Tel Aviv, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a participat, în calitate de invitat special, la conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul…

Eveniment de marcare în Statul Israel a exercitării Președinției României la Consiliul UE, Tel Aviv, 6 martie 2019

15.03.2019

Ambasada României în Statul Israel si ICR Tel Aviv au organizat, la 6 martie 2019, la Centrul cultural ENAV din Tel Aviv, evenimentul public de marcare în Statul Israel a exercitării Președinției României la Consiliul UE. Cu aceasta…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.