Statul Israel

Condiţii de călătorie

Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple, paşapoarte simple electronice şi paşapoarte simple temporare pot intra în Israel în scop turistic fără viză. Durata de şedere admisă în Israel este de 90 zile. După această perioadă, şederea este permisă numai în cazuri bine justificate ori din motive umanitare (îmbolnăvire, decesul unei rude).
 

PRECIZĂRI IMPORTANTE:

Anularea cerinţei de viză se aplică numai vizelor turistice B/2, toate celelalte categorii de viză rămânând în vigoare.

Un cetăţean român (străin) care a fost deportat din Israel nu poate re-intra în această ţară o perioadă de 6-10 ani. Detalii privind această perioadă de interdicţie pot fi obţinute de la Ministerul de Interne israelian.

In cazul cetăţenilor români (străini) care au lucrat legal în Israel în trecut şi care doresc să între în Israel cu viză B/2, este necesar ca cetăţeanul israelian care face invitaţia să se intereseze la Ministerul de Interne dacă perioada de aşteptare (cooling-off period) a expirat.

In situaţia în care soţul/soţia sau membri de familie ai unei persoane care lucrează legal în Israel doresc să o viziteze, angajatorul israelian trebuie să se deplaseze la Ministerul de Interne şi să îndeplinească procedurile de invitare în Israel. În lipsa acestei invitaţii, cetăţenilor români nu li se va permite intrarea în Israel.

Pentru evitarea oricăror neplăceri, persoanele care au fost in Israel o perioada îndelungată, cu depăşirea valabilităţii vizei de intrare, sunt rugate sa verifice cu autorităţile israeliene existenţa unor eventualele măsuri de interdicţie.

Persoanelor care intră în Israel în scop turistic li se interzice desfăşurarea de activităţi lucrative. În cazul în care această regulă este încălcată, persoana în cauză este expulzată în ţara de origine. Muncitorii străini (construcţie, industrie) nu pot lucra în Israel mai mult de 56 de luni. Un muncitor străin expulzat din Israel, pe motiv de şedere ilegală, primeşte de regulă interdicţie de a intra în această ţară, pentru o perioadă cuprinsă între 7 şi 10 ani.

Se recomandă cetăţenilor români, posesori ai unei vize israeliene ca, după intrarea în Israel, să procedeze la prelungirea acesteia, dacă este necesar, numai la birourile specializate ale Ministerului de Interne (s-au constatat numeroase cazuri când s-a apelat la persoane particulare contra cost, ulterior dovedindu-se că, de fapt, vizele au fost false).

Pentru informaţii suplimentare despre regimul de şedere în Israel, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale prezentate de autorităţile israeliene:

 

 

Vizita, în Statul Israel, a domnului Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății (6 - 8 martie 2017)

15.03.2017

În perioada 6 – 8 martie 2017, domnul Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății, a efectuat o vizită în Statul Israel, în vederea participării la Conferința și Expoziția Internațională de Dispozitive Medicale și Sănătate -…

Vizita, în Statul Israel, a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților (4-6 martie 2017)

14.03.2017

În perioada 4-6 martie 2017, a avut loc vizita în Statul Israel a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la invitația omologului israelian, domnul Yuli-Yoel Edelstein, în vederea participării la Seminarul…

Precizări MAE referitoare la intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 care elimină cvasitotalitatea taxelor consulare

01.02.2017

Începând cu data de astăzi, 1 februarie 2017, intră în vigoare Legea nr. 1/2017 care, printre altele, elimină cvasitotalitatea taxelor aferente serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României…