Prima pagină

Cuvânt de Bun Venit

Bine aţi venit la Ambasada României în Statul Israel!

Ne face o deosebită plăcere să vă prezentăm site-ul web al Ambasadei noastre. Sperăm să găsiţi aici informaţii de interes despre actualitatea românească, evoluţia relaţiilor bilaterale româno-israeliene şi a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, serviciile consulare oferite de misiune, comunitatea originarilor din România, precum şi despre activitatea Ambasadei.

Acest site vă este destinat, de aceea vă adresăm rugămintea de a ne transmite comentariile şi opiniile dumneavoastră. Totodată, aşteptăm propuneri care să ne ajute să venim în întâmpinarea aşteptărilor dumneavoastră, în aşa fel încât aceste pagini să vă fie cât mai utile.

 

   
   

 

În prim plan

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 17 iunie 2019

11.06.2019

 

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile legale, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu efectuează program de lucru cu publicul luni, 17 iunie (a doua zi de Rusalii).

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, luni, 27 mai 2019

21.05.2019

Vă informăm că, luni, 27 mai 2019, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul. …

Ghidul alegătorului român din străinătate

21.05.2019

Vă informăm că pe site-ul MAE, la secțiunea destinată alegerilor pentru Parlamentul European și pentru referendumul național din 26 mai 2019 a fost publicat Ghidul alegătorului român din străinătate, în varianta actualizată cu…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.