Despre noi

Stagii la ambasadă

Stagii de practică în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv 

Ambasada Romaniei in Israel oferă studentilor oportunitatea efectuării unui program de practică (internship). Programul oferă posibilitatea dobandirii de experinţă profesională de către studenţii care doresc sa urmeze o cariera in sfera diplomaţiei sau au un interes special in domeniul relaţiilor internaţionale.

Descrierea programului
Studentii selectionati pentru efectuarea stagiului de practica la Ambasada vor fi implicati direct in activitatea colectivului diplomatic roman din Tel Aviv. Stagiul de practica vizează tineri capabili să abordeze o varietate de responsabilitati intr-un mediu dinamic.
Candidatii selectionati vor lucra in urmatoarele secţii ale Ambasadei: politică, economică, consulară, presă şi cultură. Efectuarea unui stagiu de practică se poate realiza pe intreaga durată a anului. Programul este un proces de învaţare atât pentru studenţi, cât şi pentru personalul Ambasadei. Incurajăm, in mod deosebit, creativitatea si spiritul inovator. In general, responsabilitatile se stabilesc de comun acord intre studenti si colectivul diplomatic, astfel incât stagiul sa raspundă atat intereselor studentilor cat si nevoilor Ambasadei.
Atributiile pot varia in functie de secţia Ambasadei in care studentul este repartizat, însă, în linii mari, acestea pot sa cuprinda: implicarea in diverse proiecte in derulare, editarea de materiale pentru website-ul Ambasadei, inclusiv pentru varianta in limba ebraica, analizarea unor subiecte internationale, organizarea de evenimente, asistare in elaborarea comunicatelor de presa, participarea la conferinte ale organizatiilor non-guvernamentale pe diverse tematici.
Ambasada Romaniei va emite, la cerere, scrisori de recomandare drept o recunoastere a programelor ce au avut succes. Fiecare student va fi mentionat pe pagina de internet.

Eligibilitate
Programul este deschis tinerilor care deţin o diplomă de studii universitare (în România sau Israel) sau studiază în universităţi din Israel sau România. Programul de lucru este de cca 30 de ore pe săptămână. Cunoaşterea limbilor română si engleză este esențială, iar ebraica este facultativă .

Cerinţe
Stagiul de practică se efectuează pe bază de voluntariat. Cerinţele vizează profesionalism şi responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor stabilite de comun acord. La sfârsitul stagiului, este necesară elaborarea unui raport care să descrie experienţa de lucru in cadrul Ambasadei.

Dosarul de candidatură va cuprinde: 
- o scrisoare care descrie de ce sunteţi interesat să efectuaţi un stagiu de practică la Ambasada Romaniei la Tel Aviv si ce aşteptaţi de la această experienţă, adresată Ambasadorului României;
- curriculum vitae;
- o scrisoare de recomandare din partea unui profesor.
Scrisoarea de motivatie si CV-ul pot fi transmise prin email la adresa telaviv@mae.ro

Scrisoarea de recomandare trebuie transmisă prin poştă/e-mail in atenţia ambasadorului României.

Ca parte a procesului de selecţie, unul sau mai multi membri ai Ambasadei vor conduce un interviu. Studenţii selectionaţi pot incepe stagiul de practică după comunicarea aprobării Ministerului Afacerilor Externe din Bucureşti, care durează cel puţin patru săptămâni.

 

Stagiari:

Alexandra Bălan (2014)

Claudia Amelia Taședan (2014)

Alexandru Bar (2014)

Corina Iovescu (2014)

Bogdan-Alexandru Chelariu (2014 - stagiar on line)

Daniel Ionescu (2012)

Teodora Coptil (2011-2012)

Daniela Stoian (2011-2012)

Alexandra Manea (2011)

 

 

 

 

 

Vizita, în Statul Israel, a domnului Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății (6 - 8 martie 2017)

15.03.2017

În perioada 6 – 8 martie 2017, domnul Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății, a efectuat o vizită în Statul Israel, în vederea participării la Conferința și Expoziția Internațională de Dispozitive Medicale și Sănătate -…

Vizita, în Statul Israel, a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților (4-6 martie 2017)

14.03.2017

În perioada 4-6 martie 2017, a avut loc vizita în Statul Israel a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la invitația omologului israelian, domnul Yuli-Yoel Edelstein, în vederea participării la Seminarul…

Precizări MAE referitoare la intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 care elimină cvasitotalitatea taxelor consulare

01.02.2017

Începând cu data de astăzi, 1 februarie 2017, intră în vigoare Legea nr. 1/2017 care, printre altele, elimină cvasitotalitatea taxelor aferente serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României…