Despre noi

Stagii la ambasadă

Stagii de practică în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv 

Ambasada Romaniei in Israel oferă studentilor oportunitatea efectuării unui program de practică (internship). Programul oferă posibilitatea dobandirii de experinţă profesională de către studenţii care doresc sa urmeze o cariera in sfera diplomaţiei sau au un interes special in domeniul relaţiilor internaţionale.

Descrierea programului
Studentii selectionati pentru efectuarea stagiului de practica la Ambasada vor fi implicati direct in activitatea colectivului diplomatic roman din Tel Aviv. Stagiul de practica vizează tineri capabili să abordeze o varietate de responsabilitati intr-un mediu dinamic.
Candidatii selectionati vor lucra in urmatoarele secţii ale Ambasadei: politică, economică, consulară, presă şi cultură. Efectuarea unui stagiu de practică se poate realiza pe intreaga durată a anului. Programul este un proces de învaţare atât pentru studenţi, cât şi pentru personalul Ambasadei. Incurajăm, in mod deosebit, creativitatea si spiritul inovator. In general, responsabilitatile se stabilesc de comun acord intre studenti si colectivul diplomatic, astfel incât stagiul sa raspundă atat intereselor studentilor cat si nevoilor Ambasadei.
Atributiile pot varia in functie de secţia Ambasadei in care studentul este repartizat, însă, în linii mari, acestea pot sa cuprinda: implicarea in diverse proiecte in derulare, editarea de materiale pentru website-ul Ambasadei, inclusiv pentru varianta in limba ebraica, analizarea unor subiecte internationale, organizarea de evenimente, asistare in elaborarea comunicatelor de presa, participarea la conferinte ale organizatiilor non-guvernamentale pe diverse tematici.
Ambasada Romaniei va emite, la cerere, scrisori de recomandare drept o recunoastere a programelor ce au avut succes. Fiecare student va fi mentionat pe pagina de internet.

Eligibilitate
Programul este deschis tinerilor care deţin o diplomă de studii universitare (în România sau Israel) sau studiază în universităţi din Israel sau România. Programul de lucru este de cca 30 de ore pe săptămână. Cunoaşterea limbilor română si engleză este esențială, iar ebraica este facultativă .

Cerinţe
Stagiul de practică se efectuează pe bază de voluntariat. Cerinţele vizează profesionalism şi responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor stabilite de comun acord. La sfârsitul stagiului, este necesară elaborarea unui raport care să descrie experienţa de lucru in cadrul Ambasadei.

Dosarul de candidatură va cuprinde: 
- o scrisoare care descrie de ce sunteţi interesat să efectuaţi un stagiu de practică la Ambasada Romaniei la Tel Aviv si ce aşteptaţi de la această experienţă, adresată Ambasadorului României;
- curriculum vitae;
- o scrisoare de recomandare din partea unui profesor.
Scrisoarea de motivatie si CV-ul pot fi transmise prin email la adresa telaviv@mae.ro

Scrisoarea de recomandare trebuie transmisă prin poştă/e-mail in atenţia ambasadorului României.

Ca parte a procesului de selecţie, unul sau mai multi membri ai Ambasadei vor conduce un interviu. Studenţii selectionaţi pot incepe stagiul de practică după comunicarea aprobării Ministerului Afacerilor Externe din Bucureşti, care durează cel puţin patru săptămâni.

 

Stagiari:

Dov Rozen (2016)

David Morărescu (2015)

Alexandra Bălan (2014)

Claudia Amelia Taședan (2014)

Alexandru Bar (2014)

Corina Iovescu (2014)

Bogdan-Alexandru Chelariu (2014 - stagiar on line)

Daniel Ionescu (2012)

Teodora Coptil (2011-2012)

Daniela Stoian (2011-2012)

Alexandra Manea (2011)

 

 

 

 

 

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 25-27 decembrie 2019 și 01 - 03 ianuarie 2020

31.12.2019

Vă informăm că, în perioada 25-27 decembrie 2019 (Crăciun) și 01 - 03 ianuarie 2020 (Anul Nou), Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul.

 

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE pentru anul universitar 2020 – 2021

18.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, pentru anul universitar 2020 – 2021, a fost lansat. Bursele sunt oferite cetăţenilor străini care provin din…

Post de funcționar în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv

11.09.2019

Ambasada României în Statul Israel anunță disponibilitatea contractării unui funcționar, cu normă întreagă, angajat pe plan local. Dacă aveți cetățenie română, sunteți un bun cunoscător al limbilor română și ebraică,…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.