Cetăţenia română

Redobândirea cetăţeniei române

 

ATENȚIE!

Cererile de servicii consulare se depun numai prin intermediul Ghișeului Consular Online

www.econsulat.ro.

De asemenea, informații detaliate privind documentele necesare, taxele consulare și condițiile furnizării unui serviciu consular sunt disponibile tot pe Ghișeului Consular Online

 

Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanelor care au fost cetățeni români, dar au pierdut cetățenia română din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicată fără voia lor, precum și descendenţilor acestora până la gradul III (copii, nepoți, strănepoți).

De asemenea, cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanelor care au pierdut cetăţenia română, precum şi descendenţilor acestora până la gradul II inclusiv (copii și nepoți).

Cetăţenia română se va acorda cu păstrarea cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în România sau menţinerea domiciliului în străinătate.

Anunț de vânzare a autoturismului Skoda Octavia

25.05.2020

Marca Skoda Octavia 4 uși; an fabricație - 2000; Transmisie automată; benzină; capacitatea cilindrică: cca 1.6 cm3; km.: cca 69.000; culoare: gri metalizat; geamuri electrice; roata de rezervă; închidere centralizată; servodirecție. …

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 1 mai 2020

29.04.2020

Vă informăm că, la data de 1 mai 2020, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul. …

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 17-20 aprilie 2020

16.04.2020

Vă informăm că, în perioada 17-20 aprilie 2020, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul.

 

  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.