Comunitatea originarilor din România

Limba română

 

Învăţaţi limba română la Universitatea Tel Aviv!

În anul universitar 2014-2015, Şcoala de Limbi Străine din Universitatea din Tel Aviv organizează cursuri de limba română pentru începători şi intermediari. Cursurile sunt deschise atât studenţilor universităţii, cât şi doritorilor din afara ei, în schimbul unei taxe.

Contact: e-mail:   lucia.ofrim@gmail.com
                 telefon:   054-39.13.274

 

 

 

 

 

 

Curs on-line de limba română

Acest curs on-line se adresează tuturor celor care îşi doresc să dobândească sau să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba română.
Accesarea modulelor este gratuită şi se urmăreşte stimularea capacităţii de întelegere, de dialog şi de asimilare a unei pronunţii corecte în limba română.

Cele 30 de lecţii ce vă sunt puse la dispoziţie sunt structurate în funcţie de gradul de dificultate şi acoperă nivelurile A1 până la B1 conform cadrului european de referinţă. Materialele didactice şi seriile de ilustraţii fac referire la situaţii şi fapte ce se pot regăsi în viaţa cotidiană din România.

Cursul on-line nu necesită competenţe avansate de folosire a computerului, iar toate exerciţiile şi textele propuse sunt însoţite de ilustraţii ori materiale video şi audio. În acest fel este încurajată dezvoltarea simultană a capacităţii de a înţelege, de a răspunde adecvat şi de a asimila şi contextualiza noi termeni în limba română.

Cursul poate fi accesat la: www.dprp.gov.ro/elearning/

Succes!

 

Biblioteca digitală românească DACOROMANICA - acces gratuit la fondul de carte fundamentală în limba română

DACOROMANICA este cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit în INTERNET. Dezvoltarea ei prin îmbogăţirea continuă cu documente digitalizate se face permanent, în fiecare săptămână, pentru a fi un veritabil instrument în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională, precum şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană EUROPEANA. DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală profesionistă din România, concepută pentru a răspunde provocărilor Mileniului III.

DACOROMANICA oferă acces la documente tipărite (monografii, periodice, cărţi poştale, hărţi) în mod imagine şi text, la documente sonore şi vizuale, în mod audio şi video, disponibile la: 

 

Vizita, în Statul Israel, a domnului Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății (6 - 8 martie 2017)

15.03.2017

În perioada 6 – 8 martie 2017, domnul Florian Dorel Bodog, ministrul sănătății, a efectuat o vizită în Statul Israel, în vederea participării la Conferința și Expoziția Internațională de Dispozitive Medicale și Sănătate -…

Vizita, în Statul Israel, a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților (4-6 martie 2017)

14.03.2017

În perioada 4-6 martie 2017, a avut loc vizita în Statul Israel a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la invitația omologului israelian, domnul Yuli-Yoel Edelstein, în vederea participării la Seminarul…

Precizări MAE referitoare la intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 care elimină cvasitotalitatea taxelor consulare

01.02.2017

Începând cu data de astăzi, 1 februarie 2017, intră în vigoare Legea nr. 1/2017 care, printre altele, elimină cvasitotalitatea taxelor aferente serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României…