Prima pagină

Burse oferite de statul român cetăţenilor străini

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicităţii metodologia acordării de burse în baza H.G. 288/1993. Pentru anul universitar 2014-2015 sunt oferite 85 de burse pentru studii universitare şi postuniversitare în România, atribuite prin concurs de dosare organizat de către Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Pot solicita bursă tinerii care provin din toate statele lumii, cu excepţia statelor membre UE. Cetăţenii străini de origine română şi cei aparţinând comunităţilor istorice româneşti din proximitate beneficiază de alte programe de burse.

Bursele se acordă pentru 3 niveluri de studii: licenţă, masterat şi doctorat.

Vor fi promovate, cu prioritate, solicitările candidaţilor care doresc să studieze ştiinţe politice şi administrative, ştiinţele educaţiei, cultură şi civilizaţie românească, jurnalism, studii tehnice, petrol şi gaze, ştiinţe agricole, medicină veterinară, arhitectură, arte. Solicitările care vizează alte domenii nu vor fi respinse.

În scopul promovării limbii şi a culturii române în rândul cetăţenilor străini, MECTS a decis ca beneficiarii burselor acordate de statul român să studieze doar în limba română. Pentru candidaţii care nu cunosc limba română, se acordă un an pregătitor suplimentar pentru studiul limbii române. Studenţii care declară că au cunoştinţe de limba română trebuie să susţină un examen de limba română organizat de instituţiile de învăţământ superior.

Înscrierile se fac doar prin intermediul misiunilor diplomatice. Candidaţii din Israel trebuie să se adreseze direct fie Ambasadei României la Tel Aviv, fie Ambasadei Statului Israel la Bucureşti.

Dosarele de candidatură trebuie să conţină documente în limba engleză sau franceză. În cazul în care dosarele conţin documente în alte limbi decât franceză sau engleză, acestea trebuie să aibă traduceri legalizate în română, franceză sau engleză. Universităţile româneşti pot solicita ca toate documentele de înscriere să fie însoţite de copii autentificate şi de traduceri legalizate în română.

Data limită de depunere a dosarelor la Ambasada României la Tel Aviv este 12 februarie 2014. Relaţii suplimentare: office_romania@bezeqint.net sau 03.529.0777.

Documentele necesare pentru dosarul de candidatură pot fi obținute accesând următoarele link-uri:

Lista universităților de stat din România:  /sites/telaviv.mae.ro/files/Lista_Universitati_de_stat_Romania.doc

Formular MAE: /sites/telaviv.mae.ro/files/Formular_MAE.doc

Cerere pentru eliberarea scrisorii de acceptare la studii în limba engleză: /sites/telaviv.mae.ro/files/Cerere_pentru_eliberarea_scrisorii_de_acceptare_la_studii_EN.doc

Cerere pentru eliberarea scrisorii de acceptare la studii în limba franceză: /sites/telaviv.mae.ro/files/Cerere_pentru_eliberare_scrisorii_de_acceptare_la_studii_FR.doc

Secțiile de votare in Statul Israel

09.11.2019

Prin Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 35 din 4 octombrie 2019 au fost aprobate secțiile de votare din străinătate pentru alegerile prezidențiale din 2019, care vor avea loc în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie (turul I),…

Programul Secției Consulare în zilele de 7,8, 11 noiembrie 2019, respectiv 21, 22 și 25 noiembrie 2019

04.11.2019

Vă informăm că, în zilele de 7,8, 11 noiembrie 2019, respectiv 21, 22 și 25 noiembrie 2019, Secția Consulară a Ambasadei României în Statul Israel nu va avea program de lucru cu publicul, având în vedere organizarea alegerilor pentru …

Programul Ambasadei României în Statul Israel, inclusiv al Secției Consulare, 9 octombrie 2019

08.10.2019

Vă informăm că, miercuri 9 octombrie 2019, Ambasada României în Statul Israel, inclusiv Secția Consulară nu vor avea program de lucru cu publicul.

 

  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.