Actualitatea ambasadei

Conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul securității cibernetice în contextul economiei digitale” (6 mai 2019)

La 6 mai 2019, la Tel Aviv, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a participat, în calitate de invitat special, la conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul securității cibernetice în contextul economiei digitale”, organizată de Camera de Comerț Israel-UE în cooperare cu Ambasada României la Tel Aviv.
 
Alături de Emanuele Giaufret, ambasadorul UE în Israel, Igal Unna, Directorul general pentru Cyber din cadrul Oficiului premierului israelian, Dan Catarivas, președintele Camerei de Comerț UE-Israel și de reprezentanți ai unor companii și hub-uri de inovare europene și israeliene, concluziile dezbaterii unanim asumate s-a evidențiat încă o dată faptul că, în fața provocărilor iminente și comune ale evoluției tehnologice, doar împreună, unind resursele de capital uman, know how, financiare și inovative, există certitudinea asigurării unui cadru caracterizat de siguranță și încredere pentru cetațenii noștri și mediul de afaceri, academic și guvernamental de a adopta și a promova progresul tehnologic.
 
Statul Israel numără peste 500 de companii și 11 centre de cercetare și dezvoltare cu activitate în securitate ciberneticâ, exporturile Israelului în domeniu atingând 5 miliarde dolari, iar 20% din investițiile de la nivel mondial din domeniu sunt făcute în Israel.
 
Seminarul a reunit peste 120 de diplomați, experți și reprezentanți ai instituțiilor israeliene din domeniul securității cibernetice, ai celor mai importante companii din Israel și statele membre ale Uniunii Europene.
 
“Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul evoluției tehnologice accelerate la nivel mondial, trebuie să valorificăm la un nivel superior potențialul cooperării Uniunii Europene cu Statul Israel: sinergiile create de cadrul de reglementare complex și o piață diversă și ofertantă în adopție de noi tehnologii - cu peste jumătate de miliard de locuitori - oferite de Uniunea Europeană și principalele atuuri ale Statului Israel - spiritul creativ și capacitatea remarcabilă de a pune în practică ideile inovatoare”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu, în deschiderea evenimentului.
 
Dezbaterile se circumscriu unui dialog amplu și continuu pe tema dezvoltării bunelor relații de cooperare și schimbului de expertiză în domeniul combaterii amenințărilor cibernetice globale în diverse sectoare precum: finanțe, apărare, cercetare și dezvoltare, telecomunicații, sănătate și securitate.

Post de funcționar în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv

11.09.2019

Ambasada României în Statul Israel anunță disponibilitatea contractării unui funcționar, cu normă întreagă, angajat pe plan local. Dacă aveți cetățenie română, sunteți un bun cunoscător al limbilor română și ebraică,…

Conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul securității cibernetice în contextul economiei digitale” (6 mai 2019)

08.05.2019

La 6 mai 2019, la Tel Aviv, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a participat, în calitate de invitat special, la conferința de nivel înalt cu tema “Cooperarea UE-Israel în domeniul…

Eveniment de marcare în Statul Israel a exercitării Președinției României la Consiliul UE, Tel Aviv, 6 martie 2019

15.03.2019

Ambasada României în Statul Israel si ICR Tel Aviv au organizat, la 6 martie 2019, la Centrul cultural ENAV din Tel Aviv, evenimentul public de marcare în Statul Israel a exercitării Președinției României la Consiliul UE. Cu aceasta…
  • Numeroşi cetăţeni români au beneficiat deja de avantajele www.econsulat.ro: economie de timp (vii la sediul consulatului în ziua şi la ora programate) şi garanţia dosarului complet (datele şi documentele au fost deja verificate de consulat). Pentru cei care încă nu l-au folosit, sunt necesari doar trei paşi: 1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute. 2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră. 3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară. Pentru uşurinţă, pe pagina de Facebook a Ambasadei sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro. Videoclipurile explicative deja răspund la cele mai frecvente întrebări trimise de cetăţenii români. Cetăţenii români care se vor prezenta la sediile consulatelor fără programare vor putea solicita servicii consulare în măsura în care nu există programări în prealabil, dar aceștia se vor confrunta cu timpi de aşteptare (în comparaţie cu cei care vin la ora programată) şi chiar cu riscul de a nu avea documentele necesare pentru depunerea cererii. Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar ambasada lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.